Skip to main content

FAQs

Често задавани въпроси

Регистрация можете да направите тук.

За да направите регистрация, трябва да имате акаунт в Клиентския Портал на BRITANICA.

Изберете изпит, град и дата на провеждане.

При попълване на личната информация обърнете внимание на изписването на името ви на латиница и имейла, който въвеждате - на него ще получавате важна информация от Cambridge English.

Резултатите си можете да проверите тук.

Регистрирайте се в полето отляво, като въведете ID Number & Secret Number (можете да откриете тези в Confirmation of Entry), въведете парола и останалата информация. След това можете да влезете в профила си, в който в срок до 6 седмици след датата на писмения изпит, ще имате възможност да проверите резултатите си. Ако изпитът, на който сте се явили, е бил компютърен, ще можете да проверите резултатите си в срок до 3 седмици след датата на изпита.

Сертификатите се изпращат от Cambridge English до 8 седмици след изпита, на който сте се явили. В зависимост времето на транспортиране до изпитния ни център, това време може да варира.

След получаването им в изпитния център вие ще бъдете уведомени по имейл или телефон от вашия подготвителен център за това как можете да получите сертификата си.

Ако желаете да получите* сертификата си по куриер**, моля да се свържете с нас на exams@britanica.bg, като предоставите информация за адрес, име и телефон на получател.

*Сертификатите се изпращат за сметка на получателя.

**ЕКОНТ

Сгрешено име, било то на вече получен сертификат или още на етап записване за изпит, може да бъде променено.

  • Ако името ви на Confirmation of Entry е сгрешено, моля, свържете с нас на exams@britanica.bg. Имайте предвид, че ако името се коригира след срока за регистрация, името ви ще бъде изписано грешно и на изпитните материали. Независимо от това, сертификатът ви ще бъде издаден с правилно изписано име.
  • Ако името на вече получен сертификат е сгрешено, моля да се свържете с нас по имейл. Имайте предвид, че е възможно Cambridge да изисква такса за промяна на името. Ще ви дадем информация спрямо вашето индивидуално запитване.

Ако не се чувствате добре в деня на изпита и смятате, че не можете да се явите, моля да се свържете с нас при първа възможност. Ще имаме нужда от документ на английски език, потвърждаващ причините, поради които, не сте се явили (medical/ compassionate) в срок от 3 дни от датата на писмената част.

В BRITANICA вярваме в модела на Cambridge English, че всеки има равно право да докаже знанията си. Cambridge English дава възможност за кандидатстване за Special Arrangements, ако поради медицински причини кандидат има нужда от различни условия в изпитния ден. За да ви асистираме, ще имаме нужда от медицински документ (епикриза), преведен на английски език. Моля да ни изпратите документа на exams@britanica.bg и ни дадете кратко описание на специалните нужди, за които бихте желали да кандидатстваме от ваше име.

За максимално удобство на всеки кандидат, Cambridge English дава възможност за явяване на Компютърен или Хартиен формат на изпита.

Хартиения формат е стандартен и приложим за всички изпити. На изпита получавате книжка с въпросите и бланка за отговорите. За YLE изпитите, въпросите и бланката за отговори са в една книжка. В зависимост от инструкциите на квестора, попълвате бланката за отговори с молив или тъмносиня или черна химикалка.

Компютърния формат на изпита е приложим за изпити B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency. Ние от BRITANICA предоставяме техника за провеждането на изпита. Можете да се запознаете с интерфейса тук.

Разликата от стандартния хартиен формат е автоматичното запазване на избраните отговори, възможност броене на думи (Writing) и възможност за слушане на Listening на слушалки.

Confirmation of Entry е вашият първи документ от Cambridge English. Той съдържа Вашият индивидуален график за писмения и устния изпит*, адрес на изпитната зала и важна информация за изпитния ден. В Confirmation of Entry можете да откриете Secret Number и ID Number, както и линк, в който можете да проверите резултатите си.

*Устният изпит може да бъде в друг ден и на различен адрес.

За изпити A2 Key (for Schools), B1 Preliminary (for Schools), B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency е задължително да носите валиден документ за самоличност със снимка, за да бъдете допуснати до изпита. Той може да бъде лична карта или международен паспорт.

За изпити YLE не е задължително да носите документ за самоличност.

За изпити B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency Cambridge English изисква да ви бъде направена снимка в изпитния ден. Снимката се пази в системата на Cambridge и и се използва само в случай, че имаме нужда да потвърдим самоличността ви пред Cambridge след изпитния ден.

Контакти

Свържете се с нас

Информация за изпитите на Cambridge:

+ 35924666674 | 0896685155

+ 35924666559 | 0899995295

Информация за курсове на BRITANICA: